zaterdag 5 december 2015

Hartige bruine broodjes met spek en kaas

Met de vulling voor het bakken van hartige broodjes kan je gemakkelijk variëren. Deze keer koos ik voor spek en kaas maar je kan er even goed ui aan toe voegen of een vulling in zuiderse stijl maken met gehakte olijven en zongedroogde tomaatjes of pittige salami met olijven. 
Ik maakte van het deeg een plat broodje met de vulling er boven op maar je kan de vulling ook in het deeg stoppen en er kleine broodjes van vormen.


Dit heb je nodig voor twee broodjes van ongeveer 25 x 15 cm:

  • 300 g fijn tarwemeel ( of 150 g bloem en 150 g fijn tarwemeel)
  • 180 g koud water
  • 18 g verse gist
  • 10 g boter
  • 5 g zout
  • 200 g gerookt spek
  • 100 g gemalen kaas



Bereiding: (met de machine)
  • los om te beginnen de gist op in de vloeistof
  • start de machine en voeg langzaam een derde van de bloem, het zout en de rest van de bloem toe
  • voeg de boter toe als het deeg is gevormd
  • laat de machine gedurende ongeveer 5 minuten in een hoge versnelling kneden
  • kneed tot je een dun vliesje kunt vormen
  • bol het deeg op en laat tussen twee doeken en plasticfolie 30 minuten rusten
  • sla het deeg plat en verdeel het twee stukken
  • rol elk stuk uit met de deegrol en leg de platte stukken op een bakplaat
  • laat opnieuw 30 minuten rijzen
  • verdeel de spekstukjes over het deeg en bestrooi met de gemalen kaas
  • laat nog 30 minuten rijzen
  • bak gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C
  • laat de broodjes afkoelen op een rooster
Warm voor gebruik de broodjes enkele minuten op in de oven (200°C)

Recept: ( aangepast )
Basic brood . Frank Deldaele

2 opmerkingen:

  1. Smakelijke!
    Ziet er weer heerlijk uit.
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien moet ik voor kerst zo een machien op mijn verlanglijstje zetten? Het ziet er weer super lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...