vrijdag 17 mei 2013

Italiaanse quiche met ricotta

Vorige week kocht ik de vernieuwde uitgave van " Ons kookboek " van KVLV. Bij het inkijken van het boek en het doornemen van enkele  recepten leek deze quiche wel iets om als eerste uit te proberen. 


Dit heb je nodig voor een taartvorm van 28 cm diameter

  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter
  • 10 g zout
  • 175 - 200 ml koud water
  • bakparels of gedroogde bonen om blind te bakken

voor de vulling:

  • 2 knoflookteentjes
  • 250 g kerstomaten
  • 250 g ricotta
  • 4 eieren
  • 2 dl room
  • 3 eetlepels pesto
  • peper, zout
  • 1/2 bosje basilicum
Bereiding:

  • snijd de boter in kleine blokjes en meng onder de bloem
  • wrijf tussen de vingertoppen tot een kruimelige massa
  • voeg water en zout toe en kneed zeer goed tot een homogeen deeg
  • laat afgedekt met plasticfolie enkele uren in de koelkast rusten
  • rol het deeg niet te dun uit op een vel bakpapier dat groter is dan de vorm. Het bakpapier helpt het deeg beter in de vorm te brengen
  • bekleed de taartvorm met het deeg en doorprik de bodem meerdere keren met een vork
  • leg er een vel bakpapier in en vul met bakparels of gedroogde bonen. Bak het deeg 10 ' blind in een voorverwarmde oven van 180 °C
  • verwijder het bakpapier en de bakparels of bonen
  • hak de basilicum grof en halveer de kerstomaten
  • snipper de knoflook fijn
  • klop de eieren los met de room en ricotta
  • voeg de basilicum , look en pesto toe en breng op smaak met peper en zout
  • verdeel het mengsel over de quichebodem en strijk glad
  • leg hierop de gehalveerde kerstomaten met de snijkant naar boven, duw ze lichtjes in het ricottamengsel en kruid met peper
  • bak de quiche 30 ' in een voorverwarmde oven van 180 °C

Ik gebruikte gele en rode kerstomaatjes. Het deeg maken verliep niet zo vlot, het bleef lang kleverig. Misschien met wat minder water dat het beter zou lukken. Maar uiteindelijk, na opstijven in de koelkast rolde het deeg gemakkelijk uit op het bakpapier.
Het resultaat is een heel lekkere, afsmakende taart met een mooie kleur, ook door de rode pesto.

3 opmerkingen:

  1. Amai Emmy, jij bent toch altijd in de weer! De quiche ziet er heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die is ook heel lekker Christine, vooral de rode pesto geeft er veel smaak aan.

      Verwijderen
    2. Hi thank you for dropping by my blog. You have a lovely blog.

      Verwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...